Ermita de Santa Margarida
Sant Esteve de Palautordera

Carrer d'Anton de Fluvià, 2,
    Emplaçament
    Ubicada a la zona coneguda com a Parellada de Can Marc i en el barri de Santa Margarida. L'edifici es troba gairebé a peu de la carretera BV-5301, totalment visible.
    269

41.716747715707
    2.4259995721625
    452252
    4618487
    08207 - 25
    Segle XVIII
    IPAC: 29372
    Ref. Cad. 2387101DG5128N0001OP
    Daniel Gutiérrez Espartero

Edifici religiós de paredat, arrebossat i pintat. És de petites dimensions i de forma rectangular.

Té una sola nau amb volta de canó. Hi ha una sagristia afegida a la nau. També té un cor senzill amb balustrada de fusta.

La portada és quadrangular, a la llinda hi ha la data de construcció: 1739. Al damunt s'hi obre un ull de bou senzill. Corona la façana una espadanya senzilla amb un sol buit per a les campanes.

Al castell de Montclús hi havia una capella dedicada a Santa Margarida, que fou destruïda pel pas del temps i se n'edificà una de nova a més d'un km de distància vers el Nord de la població, al peu de la carretera, al lloc anomenat antigament el camp de la Parellada. Aquesta capella fou dedicada a la mateixa santa, Margarida.