El Figueral
Castellet i la Gornal

s. III- I aC
    No hi ha restes visibles
    Científic/Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El jaciment El Figueral es troba situat en un camp de vinyes (antigament d’olivers) a l’esquerra del camí, passada la cruïlla de camins que porta a Can Romagosa. En aquest punt es van identificar fragments de ceràmica ibèrica, fragments de campaniana A i fragments d’àmfora romana. L’any 1999  dins el projecte Estudi del Paisatge Arqueològic Antic a la Cossetània Oriental es van realitzar un seguit de prospeccions arqueològiques que van permetre identificar algun fragment de ceràmica ibèrica. L’any 2002 durant la revisió de la Carta Arqueològica es va localitzar algun fragment de ceràmica ibèrica en superfície. En la present prospecció no s’ha localitzar cap fragment ceràmic.

Jaciment localitzat per Xavier Virella l’any 1983.

GUITART, J. (Inèdit): Estudi del paisatge antic a la Cossetània Oriental.