Can Romagosa
Castellet i la Gornal

s. VI aC – II dC
    No s’ha dut a terme cap intervenció arqueològica
    Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

En un camp de vinya situat entre Can Martí i Can Romagosa es van localitzar en superfície fragments de ceràmica ibèrica i algun fragment d’àmfora romana tipus Dressel 1 amb una estampilla amb la lletra L, fragments de dolia i tègula. L’any 1999  dins el projecte Estudi del Paisatge Arqueològic Antic a la Cossetània Oriental es van realitzar una prospeccions arqueològiques que va permetre identificar una àrea, situada a tocar de Can Martí, amb una gran quantitat de fragments ceràmics en superfície. L’any 2002 durant la revisió de la Carta Arqueològica es va confirmar la presència de fragments ceràmica ibèrica, algun fragment de campaniana A i un fragment de ceràmica àtica de vernís negre.  En la present prospecció s’han localitzat diversos fragments de ceràmica ibèrica de pasta oxidada i pasta sandwich.

Possiblement correspongui a una establiment d’època ibèrica amb una cronologia inicial que se situaria al segle V aC.

Jaciment localitzar per l’arqueòleg Pascual Guarch

GUITART, J. (Inèdit): Estudi del paisatge antic a la Cossetània Oriental.

VIRELLA, X. (1979): Localització d’un forn de ceràmica a Castellet i la Gornal. Miscel·lània Penedesenca, Núm.1. Institut d’Estudis Penedesencs. Capellades.