Creu de terme del camí del Castell de Rubió a les Maioles
Rubió

Castell de Rubió
    Carretera BV-1037 a l’alçada de km 5

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La creu de terme es troba situada a la carretera BV-1037 just passat el nucli del Castell de Rubió en direcció nord. Es tracta d’una creu de ferro que reposa damunt d’un fust llis i de forma cilíndrica. Aquest s’assenta damunt d’un basament monolític de pedra format a partir de tres cossos superposats i decreixents en alçada. El cos inferior hi ha la data de 1907.

La fitxa s'ha omplert amb dades de la fitxa 004.EA de l'esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Rubió, coordinat per Imma Vilamala i gestionat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

La creu fou reconstruïda a la dècada de 1940 atès que l’original fou destruïda durant la guerra civil espanyola.