Molí fariner de Sant Martí de Maçana
Rubió

Camí de Ca l’Escolà a Ca l’Eusebi

XVI -XVII
    Enderrocat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El molí de Sant Martí de Maçana, d’època moderna, malgrat que podria tenir l’origen medieval, es troba situat a tocar de la riera de Maçana. Actualment el molí es conserven els murs de la bassa, realitzat amb grans blocs de pedra ben escairada i col·locats de manera regular i el pou de pressió de forma cònica i construït amb grans blocs de pedra molt ben treballats.

La fitxa s'ha omplert amb dades de la fitxa 028.EA de l'esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Rubió, coordinat per Imma Vilamala i gestionat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic del terme municipal de Rubió. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.

VILAMALA, I (Coord):Esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Rubió (Anoia). Volum I/III. SPAL, octubre de 2017. Diputació de Barcelona – Àrea de Territori i Sostenibilitat.