Cova del Pantà de Foix
Castellet i la Gornal

Prehistòric
    Destruïda i cobert per les aigües del pantà.
    Agència Catalana de l'Aigua
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Es tracta d’una cova formada per una sala de planta irregular de 6,40 m de longitud per 3,50 m d’amplada on s’hi arriba per un passadís estret. A l’interior es van localitzar 3 gabinets de sílex, fragments de fulles, una punta de sageta, un vas hemisfèric fet a mà, un fragment de ceràmica amb relleus, una petxina perforada i un ullal de senglar juntament amb restes de 38 individus. Actualment la cova es troba coberta per les aigües del pantà.

Període calcolític

Cova descoberta per S. Samó i estudiada per A. Romaní qui l’any 1923 es va dur una intervenció a la cova arran de l’acondicionament de la conca del pantà.