Cova Xoriguera
Castellet i la Gornal

BV-2115 de l’ermita de Lurdes a Castellet, a l’alçada del km 8,75 a la zona boscosa de la dreta.

Prehistòric
    Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Cova situada al sud-oest amb un replà d’accés que es converteix en túnel d’una 10 m de longitud per 2 m d’amplada. L’any 1962 es dugué a terme una intervenció que va permetre recuperar abundants fragments de ceràmica del bronze final, 11 gabinets de sílex, 4 puntes, 7 gratadors i diverses ascles amb retoc. Juntament amb això també s’hi van recuperar restes òssies humanes.

Període calcolític - Bronze final

La cova fou descoberta l’any 1962 per J. Vives i J. Ferrer i el mateix any es dugué a terme una intervenció arqueològica a càrrec de J. Bellmunt.