Conjunt del Carrer d'Amunt
Sant Esteve de Palautordera

Carrer d'Amunt, 1-15
    Carretera del Montseny, 101-129
    Límit nord del nucli antic de Sant Esteve de Palautordera.

Segle XIX
    Bo
    No tots els immobles tenen el mateix estat de conservació però de manera general estan ben conservats
    Diverses propietats
    Daniel Gutiérrez Espartero

Conjunt de 14 finques, totes ells de les mateixes característiques urbanes i amb una amplada de 5m aproximadament per una llargada aproximada de 30 metres. La llargada varia en funció de la finca. A cada finca hi ha un immoble que l'ocupa tota.

L'estructura dels immobles, tot i que algun ha estat reformat, és característic de l'urbanisme que es genera al voltant dels camins o carreteres importants. Sembla que l'origen d'aquests edificis podria situar-se majoritàriament a l'entorn del segle XIX.

Destaquen els immobles número: 101, 105, 107, 109, 113, 125, 127 i 129. Tot i que no presenten una unitat arquitectònica en relació als estils, el tipus constructiu popular alineat al carrer d'Amunt és fet d'una voluntat d'organització urbana d'una comunitat allunyada del nucli antic de Sant Esteve de Palautordera.