Caseriu Bladet
Castellet i la Gornal

BV-2116 de Castellet a Clariana. El primer a l’esquerra

XVII-XX
    Immoble / 2748-I / Aprovació definitiva comissió urbanisme / 15/12/2004
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

El caseriu Bladet es troba situat al costat del pantà del Foix. El conjunt està format per diversos volums  a diferents alçades la majoria amb la coberta a dues aigües amb teula àrab. Tot el recinte està tancat per un baluard amb dues portes d’accés d’arc rebaixat, una per ponent i una altra per llevant. L’edifici principal està format per dos volums annexes. El primer de planta rectangular i amb una orientació est-oest on s’hi obren diferents finestres i balcons, a nivell del primer pis, d’arc pla i amb barana de ferro. El segon cos, també de planta rectangular però orientat de nord a sud, presenta diverses obertures d’arc pla i una porta d’accés a la façana de ponent i una terrassa porxada amb arcs de mig punt per la façana de llevant. El parament dels murs es arrebossat i pintat de blanc a excepció de la façana de ponent, que està sense pintar.

Altres noms: Can Nico. Antigament Mas Guineu .
    No s’ha pogut accedir a l’interior del recinte tancat

L’origen de Cal Bladet cal situar-lo al segle XVII, atès que segons informació proporcionada pel mas Xoriguera (extreta de Vicenç Carbonell) on s’hi descriuen les afrontacions de dit mas, aquest afronta a ponent amb el Mas Guineu, actual Cal Bladet. En un llibre de pagaments a Sant Pere de Castellet de l’any 1865 apareix Cal Bladet.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic del terme municipal de Castellet i la Gornal. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.

Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Ajuntament de Castellet i la Gornal. Desembre de 2004.