Casa Noucentista de Comalats
Rubió

C-1412a direcció Calaf agafar el quart trencall de la dreta

Noucentisme
    Enderrocat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Davant la casa de Comalats, en un extrem de l’antiga era s’hi alça un edifici de principis del segle XX d’estil noucentista. Es tracta d’un edifici de planta quadrada i que a partir de les restes conservades tindria la coberta a quatre vessants amb ràfec de rajols decorats amb rombes. Consta de planta baixa i tenia un petit espai sota teula com a golfes. La façana principal, situada a llevant, s’hi obre la porta d’accés amb una finestra a cada costat mentre que a la façana de ponent i migdia s’hi obren tres finestres, alguna d’elles tapiada posteriorment, amb barana de ferro. L’interior, totalment enderrocat conserva part de la llar de foc adossada a la façana de tramuntana. El parament dels murs és de pedra irregular a excepció d els obertures que estan emmarcades amb maons plans. Tot l’exterior estava arrebossat i pintat de blanc i a la part superior amb forats de ventilació decorats amb una motllura amb formes vegetals.