Casa del carrer de l'Església, núm. 23
Caldes d'Estrac

Carrer de l'Església, núm. 23 (08393 Caldes d'Estrac)
    Pujant per La Riera, trencant a mà esquerra.

Estructura, façana i coberta en bon estat.
    Octavi Mallorquí Vicens

Edifici de planta baixa i primera planta. D'estil popular mediterrani. La façana principal, emblanquinada, està orientada en sentit nord-oest. Coberta amb teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la porta principal. El sòcol i els marcs de porta i finestres són de pedra. Destaca la porta principal, d'inspiració medieval, de fusta massissa enclavada amb ferro, amb un espiell amb reixa. Al capdamunt del marc de la porta hi ha unes dates gravades: 1717-1917. Es tracta d'una indicació de l'antiguitat de la casa, del segle XVIII, i d'una primera reforma realitzada a la primera meitat del segle XX, però també cal tenir en compte que, a finals del segle XX, es va fer una nova rehabilitació de l'edifici. A banda i banda de la porta hi ha unes finestres de grans dimensions, amb reixes de ferro forjat amb forma de tirabuixó. Al primer pis veiem, en perpendicular a la porta, una finestra amb marc i repeu de pedra, sense reixa. A banda i banda observem uns balcons del mateix estil, és a dir, amb marc de pedra, i balcons de ferro forjat també en forma de tirabuixó. A la sota teulada observem un desguàs dissimulat amb una sanefa d'arcs de mig punt, que creua d'un costat a l'altre tota la façana. A l'interior de la casa la planta baixa és dedicada a rebedor, menjador i eixida al pati interior, mentre que les habitacions les trobem a la primera planta. El pati ocupa la meitat de la superfície del sòl de la finca.

Les dates gravades sobre la porta "1717-1917" ens indiquen l'antiguitat de la casa.