Can Roca
Pallejà

Avinguda de la Generalitat, 174
    A l'extrem nord del nucli urbà, a la sortida, cap a Sant Andreu de la Barca.

En procés - aturat- de rehabilitació.
    Ainhoa Pancorbo Picó

Masia de planta basilical de prop de 14 x 10 m i façana principal a migdia i lateral a l'Avinguda de la Generalitat. Encabeix planta baixa, primer pis i golfes al cos central. L'accés principal es fa per la planta baixa de la façana de migdia, a la qual s'accedeix des d'un jardí i passant per una porxada afegida amb balustrada que dota al primer pis d'una terrassa.

També s'hi pot accedir per l'Avinguda de la Generalitat, per un portal situat al costat dret de la façana. En aquest costat, al nivell de la planta noble s'observen dues obertures que dónen a un balcó corregut en tota la façana, amb detalls de forja. Per sobre de les dues obertures s'observen quatre respiradors circulars decorats amb motiu d'estrella de 8 puntes. Tanmateix, a primer cop d'ull, gran part de les obertures semblen haver estat modificades respecte de la construcció original.

Pel que fa al cos central, a nivell de golfes, presenta a migdia quatre finestres acabades amb arc de mig punt que potser, avui, i juntament amb el balcó corregut de ponent, són els trets visibles més característics de l'edifici.

A la façana de ponent, en planta baixa i entre la porta i els dos finestrals que hi ha, s'observa una rajola triangular on s'hi llegeix, incisa, la data de 1879, per sota de les inicials J.R.

Casa pairal dels Roca de la Bòbila. Joan Roca Salas i Teresa Monné Casanovas, originaris d'Esplugues de Llobregat, s'hi van establir el darrer quart del segle XIX.

MASSEGUR, Albert (2014). Onomàstica de Pallejà. Noms de lloc, de persona, de família i renoms. Ajuntament de Pallejà, p. 91.