Cal Felip
Castellet i la Gornal

Plana de Cal Cassanyes. Sud de Sant Marçal
    Emplaçament
    Des de Sant Marçal agafar el camí del Torrent dels Pous i passat Els Pous a la dreta i el següent a la dreta.
    158

41.29557
    1.60639
    383319
    4572506
    08058 - 349
    Eclecticisme
    1924
    002403400CF87C0001JG
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Felip és un mas de principis del segle XX que conserva la façana original atès que l’interior està completament reformat. El mas està format pel cos principal i diversos annexes a banda i banda que antigament havien esta els coberts i corrals de la finca i que actualment formen part de l’habitatge. El cos principal és una construcció de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. El frontis és de composició simètrica amb tres d’obertura per planta. A nivell de planta baixa hi ha el portal d’accés amb dues finestres i un balcó amb voladís i barana de ferro situat al damunt. A banda i banda del balcó  hi ha dues finestres amb barana de ceràmica. El frontis està coronat per un fris finalitzat amb ondulacions i dividit en tres parts per pilastres amb un rombe interior. Al rombe central hi ha les inicials JM. Totes les obertures estan emmarcades per u arc pla amb brancals realitzat amb el mateix arrebossat i pintat de blanc. Els dos volums annexes que formen part de la façana principal són de planta baixa amb la coberta a una vessant. Al volum de ponent s’hi obre una finestra d’arc pla i s’hi accedeix des de l’interior de l’habitatge i en el cas del volum de llevant  s’hi obren dues portes, una d’elles de garatge.  Tots els murs són pintats de tonalitat rosada amb es marcs de les obertures pintats de blanc. Davant hi ha una zona enjardinada que antigament era l’era. La finca està ballada per llevant amb una balla d’obra amb la porta d’accés metàl·lica a la banda de tramuntana.