Cal Bert (Ca l'Albert)
Sant Esteve de Palautordera

Camí de la Serra de Can Vilartort, 4
    Emplaçament
    Seguint el Camí del Serrat de Can Vilatort en direcció al nord, a uns 200 metres del trencall a Can Boter apareix el trencall, amb indicació, a Cal Bert.
    321

41.714196166051
    2.4388239551689
    453317
    4618197
    08207 - 31
    Segle XIX
    Sembla que l'edifici ha estat restaurat recentment.
    Pla Especial de Catàleg de Masies i Cases Rurals. C-005
    08206A004000120000QE
    Daniel Gutiérrez Espartero

L'edifici està bastit amb murs de pedra comuna enlluïts. Masia senzilla de dues plantes, sense golfes i forma rectangular amb un cos afegit a la part posterior. La coberta és a dues aigües.

Presenta certa simetria en relació a les obertures i la seva posició. Tot i així, les tres finestres situades al primer pis tenen característiques diferenciades. Presenten mesures i formes diferents, dues estan emmarcades amb peces ceràmiques i la tercera amb llosa planta. A la planta baixa les tres portes existents són diferents unes a altres.

Existeìxen poques dades històriques sobre aquest edifici.

Es constata la presència d'un edifici en aquest emplaçament al 'Plano Geométrico del término jusrisdiccional de San Esteban de Palau Tordera' de l'any 1856.

MORENO RAMÍREZ, Pedro (1856): Plano geometrico del termino jurisdiccional de S. Esteban de Palautordera. Institut Cartogràfic de Catalunya. https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/catalunya/id/1780