Ca l'Espluga
Pallejà

A l'extrem de migdia del nucli antic, a tocar del barri de la Magina.

Vidres trencats i deixalles a l'interior de la parcel·la.
    Residencial - productiu
    Ainhoa Pancorbo Picó

Situada al sud del nucli urbà, enmig d'una parcel·la protegida amb tanques que dóna, al carrer del Mestre Falla per tramuntana; al carrer d'Àngel Guimerà a llevant i el camí de la Magina per migdia.

L'accés principal es fa pel nord. L'edifici respon a una tipologia de torre d'estiueig d'abans del modernisme. Té elements típics com ara la galeria o la torre annexa que sobresurt. A la façana del darrere hi ha una escala amb volta. L'acabat exterior és arrebossat i pintat, avui amb tonalitats blaves. A un costat de la casa hi ha un pou. Tot el jardí que l'envolta respon a unes solucions constructives i organitzatives de l'època. Els murs de pedra dels aterrassaments de la cara nord tenen cert interès.