Vinyes de Cal Vicenç
Castellet i la Gornal
Ubicació
Coordenades:
Classificació
Descripció
En tres feixes de vinya s’hi va localitzar abundant material ceràmic en superfície (ceràmica a mà, fragments de campaniana, ceràmica comuna ibèrica, ceràmica ibèrica pintada, ceràmica comuna romana, àmfora republicana i fragments de tègula i dolia) però no hi ha restes d’estructures muraries. L’any 1999 dins el projecte Estudi del Paisatge Arqueològic Antic a la Cossetània Oriental es va realitzar una prospecció arqueològica que van permetre localitzar de nou fragments de ceràmica comuna ibèrica i d’àmfora itàlica. L’any 2002 durant la revisió de la Carta Arqueològica es va confirmar la presència de fragments ceràmica comuna ibèrica.
El jaciment Les Badies i aquest podrien formar part d’un únic jaciment.
Història
El jaciment és citat per primera vegada l’any 1983 per Xavier Virella.
Bibliografia
GUITART, J. (Inèdit): Estudi del paisatge antic a la Cossetània Oriental.
Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellet i la Gornal. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
VIRELLA, X. (1983): Catàleg arqueològic de Castellet i la Gornal. Institut d’Estudis Penedesencs, 21. Primer premi del VII Concurs de Sant Ramon de Penyafort-1979 convocat pel Museu de Vilafranca del Penedès.