Trumfera prop Grau Sant Climent
Vallcebre

  Berguedà
  Grau de Sant Climent

  Coordenades:

  42.2062
  1.85034
  405095
  4673310
  Número de fitxa
  08293 - 207
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Regular
  La pedra que tapa el forat per on entraven les patates ha caigut.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Obert
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08293A00700168
  Autoria de la fitxa
  OPC - María del Agua Cortés Elía

  Trumfera parcialment ensorrada al costat de la pista de Creu d'Abella a Cal Menut. La pista antiga passava pel davant de la trumfera. Entrada amb llinda de pedra plana de 100cmx50cm orientada NE. Planta rodó/quadrada. Zona de feixes estretes, camps grans i repoblació forestal a 1200m d'altitude. Accés fàcil per la pista de terra enre la casa Creudevella i Cal Menut.

  Fotografies de Guillem Quer (SPAL).

  Construccions de pedra seca que servien per guardar i conservar les patates al costat del camp; són típiques de Vallcebre i es troben en tot el municipi. El cultiu de la patata a Vallcebre fou important a partir dels finals del segle XVIII. Aquesta trumfera està al costat de la barraca de Cal Tiet, una barraca gran de pedra seca amb dos pisos. Les barraques d'aquestes dimensions es troben en zones lluny de les cases més properes, mentre que les trumferes es troben tant al costat de les cases com en indrets remots.

  Quer, Guillem (2015) Recerca històrica d'elements patrimonials de Vallcebre. Inventari de béns. SPAL, Diputació de Barcelona.