Conjunt format per una tomba al costat d’una tina, totes dues excavades a la roca i emplaçades uns 500 m al nord de la masia del Soler, al costat del camí que va a la Sala.
La tomba, probablement d’època alt-medieval, és molt ben excavada i d’una profunditat considerable. És de planta trapezial (tipus B) i té la particularitat que forma una vora exterior escalonada, molt alta, que devia servir per sostenir la llosa de coberta. Les mesures interiors de la tomba són 1,90 per 0,55 m, mentre que la vora perimetral fa 2,35 per 0,90 m.
Uns pocs metres a l’est trobem un conjunt de tina i “follador”. La tina pròpiament és una cavitat més gran i més fonda, de planta circular, on tenia lloc el procés de fermentació. Mesura 1,80 m de diàmetre. Al costat hi ha el “follador” o funyador, que és una cavitat més petita i menys fonda on es trepitjava la verema. Mesura 0,95 m de diàmetre. En aquest cas tina i follador no es comuniquen com és habitual, de manera que, un cop aixafat el raïm, el most s’havia de trascolar manualment cap a la tina. A la part exterior de la roca, per l’oest, hi ha un rebaix on, cal suposar, trobaríem la boixa per on desguassava la tina, avui colgada sota terra.
Ente la tomba i la tina hi ha un altre retall a la roca que, tal vegada, podria correspondre a una segona sepultura, avui malmesa.
Tal com succeeix en altres jaciments de Navàs, en indrets rocallosos hi trobem tines excavades al costat de tombes. En principi no tenen cap relació directa, i poden ser d’èpoques diferents. Mentre que les tombes solen situar-se en època alt-medieval (segles IX-XI), els elements vitivinícoles rupestres podrien ser una mica posteriors (segles XI-XV).