Les tines eren dipòsits construïts en pedra i morter de calç, generalment folrats interiorment amb cairons ceràmics vidriats. La filada de cairons superior es feia uns 15cm reculada fent una petita lleixa a tot el vol en la que es recolzava la tapa de fusta o brescat on s'abocava la verema i es trepitjava, després es treien les fustes i la rapa queia al recipient inferior. A la part inferior la boixa permetia treure el vi un cop fermentat. La boixa és una pedra quadrada amb un forat al centre. Sota la boixa l'espai era una mica més enfonsat per tal de posar la portadora. S'aprofitaven lloc amb desnivell natural per tal que l'accés fos fàcil tant per dalt com per baixa. Les tines al peu de les vinyes es feien per facilitar la feina al pagès, ja que així no havia de transportar la collita fins el mas, sinó que ja la dipositava a la tina. Aquestes tines aïllades serien de rabassaires que rebien a rabassa morta una peça de terra i l'amo l'autoritzava a fer la tina a la mateixa peça de terra. Hi havia tines solitàries, d'un o dos cups, o conjunts de tines, una al costat de l'altre i cada una en la seva barraca.