Surera de can Grau
Figaró-Montmany

  Vallès Oriental
  Vall de Vallcàrquera
  Emplaçament
  Camí d'accés a Can Grau.

  Coordenades:

  41.72952
  2.30196
  441946
  4619981
  Número de fitxa
  08134 - 48
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Espècimen botànic
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 002A00070
  Autor de la fitxa
  Anna M. Gómez Bach

  Alzina surera, surera, suro quercus suber. Fagàcies Alçada: 10m Volta de canó: 2,4m Diàmetre: 0,76m Volta de soca: 3m Capçada: 14m Alçada de la primera ramificació: 2m Nombre de branques a la primera ramificació: 3m Tot i no tenir una mida excepcional té un port força atractiu, és l'únic peu d'aquesta zona del municipi i es fa evident des del camí. Té la capçada una mica més densa del que és habitual en aquesta espècie. Sembla que fa temps que no hi han extret suro.

  Veïnat de Vallcàrquera. A l'entrada de can Grau.

  En Ramon Coma, propietari de la casa, va presentar una instància a l'Ajuntament per tal que tingués en consideració l'arbre. Un valor afegit d'aquest arbre és que aquesta casa haurà d'esdevenir pròximament una casa de turisme rural i per tant l'arbre podrà complir una major funció divulgativa de la que ara se li està donant en alguns dels itineraris que es fan des de l'Escola de Natura de Vallcàrquera. L'arbre es troba aïllat en un espai obert, en un marge amb pendent considerable, al costat del camí que accedeix a can Grau. Aquest arbre no ha patit gaires treballs d'esporga i només s'han realitzat algunes aclarides esporàdiques, segurament relacionades amb l'extracció del suro.

  Ajuntament de Figaró-Montmany. Informatiu Municipal. Edició trimestral- Abril de 2005, n. 18. p.2-3.MOLINERO, I. El Patrimoni arbori de Figaró-Montmany. 2004. Catàleg d'arbres i arbredes singulars del municipi de Figaró-Montmany (Vallès-Oriental). APRÈN. Serveis ambientals SCCL.