Rellotge de sol 1 de Can Maimó
El Papiol

  Baix Llobregat
  Can Maimó
  Emplaçament
  A la masia de Can Maimó. Dóna al pati principal al que s'accedeix des del barri.
  131

  Coordenades:

  41.45212
  2.00798
  417142
  4589424
  Número de fitxa
  08158 - 209
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Popular
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BPU. C03 Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 18771
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  000300100DF18H
  Autor de la fitxa
  Juana Maria Huélamo Gabaldón

  A la façana principal, a l'alçada del primer pis, i a la dreta del balcó principal que s'alinea amb la porta d'accés, s'ubica aquest rellotje vertical en forma de rectangle en la mateixa disposició. Està esgrafiat, en to cremós. Un rectangle esgrafiat assenyala el marc per la part exterior. En aquest rectangle es situen les hores: 8/9 a esquerra, 10/11/12/1/2/3 a la base i 4/5/6 a la dreta. Dins l'espai del rectangle interior un sol remarcat per l'esgrafiat d'un cercle, conté al seu interior, a manera d'hòstia el monograma IHS, símbol que representa el nom de Jesucrist en forma d'acrònim, amb la creu a sobre de l'"H". Del sol sorten les línes que, també esgrafiades, marquen les hores ubicades al marc exterior. A sobre i per sota del sol es repeteix la mateixa lleguenda: "SOLO MARCO/LAS HORAS CLARAS".

  És una de les masies millor conservades del municipi. No s'ha realitzat cap estudi de la mateixa.Tenia era pel batre, encara visible al davant de la casa, barri i un enorme celler. També un molí d'aigua (avui desaparegut).
  De l'estructura de la masia, es deriva la importància que va tenir a la primera meitat del segle XX. La disposició i proliferació d'alcobes construides a finals del XIX,- principis del XX, potser ens estigui parlant de l'arribada de molta gent a la casa.