Querosa II
Rubió

    Anoia
    Muntanya de l’obaga de l’Estrada. Nord de Rubió
    Emplaçament
    BV-1037 direcció Rubió. Abans d’arribar al nucli agafar el trencall de l’esquerra cap a La Sala. Passat Ca l’Isidre Cererols
    658

    Coordenades:

    41.65963
    1.58518
    382204
    4612953
    Número de fitxa
    08185 - 221
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Jaciment arqueològic
    Prehistòric
    Segle
    1800-1200 aC
    Estat de conservació
    Dolent
    Desaparegut
    Protecció
    Inexistent
    Inexistent
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    CCAA 4796
    Accés
    Fàcil
    Sense ús
    Titularitat
    Privada
    08184A011000120000ZJ
    Autoria de la fitxa
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

    El jaciment de Querosa II es troba situat al nord-oest de la masia de Querosa sota la carena i per damunt dels camps de conreu que ocupa la falda de la serra. En aquesta zona aflora una beta rocosa on hi ha una petita plana on s’hi localitzaren abundants fragments de ceràmica de l’Edat del Bronze Antic i Mitjà però cap vestigi d’estructures. Tots els fragments ceràmics presentaven unes característiques molt homogènies: color variable oscil·lant entre el vermell, el marró i el gris, superfícies exteriors i interiors sense cap tipus d'acabat, pasta amb abundants partícules de desgreixant de pissarra i alguna de quars de mida petit o molt gran, parets gruixudes. Actualment, aquesta zona es troba coberta de vegetació i de pins.

    Durant la realització de la Carta Arqueològica l’any 1985 es va inventariar aquest jaciment malgrat no detectar-se vestigis d’estructures a nivell superficial però si que s’hi recolliren un gran nombre de fragments ceràmics en superfície situats cronològicament a l’Edat del Bronze.

    ENRICH HOJA, J. (2017): “La conca d'Òdena entre la baixa romanitat i l'inici de l'edat mitjana: Una aproximació als precedents de la vila medieval d'Igualada”.  Igualada

    Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Rubió. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.

    VILAMALA, I (Coord): Esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Rubió (Anoia). Volum I/III. SPAL, octubre de 2017. Diputació de Barcelona – Àrea de Territori i Sostenibilitat.