Premsa de vi Tiana

Maresme
Carrer Anselm Clavé, 20

Coordenades:

41.48169
2.26839
438920
4592490
08282-144
Patrimoni moble
Element urbà
Popular
XIX
Bo
Inexistent
Fàcil
Científic
Pública
Ajuntament de Tiana
Àlvar Sáez Puig

Premsa de vi situada a la Llar de persones grans de Tiana. Està restaurada, en bon estat però a l'aire lliure. Davant de la porta d'entrada. Una premsa de vi és un dispositiu emprat per extreure el suc de raïm com a part del procés de la producció del vi. Hi ha diversos tipus de premses utilitzades pels vitivinicultors però la seva funcionalitat és la mateixa. Cada tipus de premsa empra la pressió controlada per alliberar el suc de la fruita (normalment raïm). La pressió no pot ser excessiva, per evitar trencar les llavors i aportar un excés de taní al vi. L'home produeix vi des de l'antiguitat. La cultura clàssica i la mediterrània, la nostra, són cultures de vi.

Les activitats que es fan a la Llar de persones grans són les següents:
Salut: Conferències, caminades, Chi-Kung, ioga, body-free, taller de memòria, etc.
Formació: Classes d'informàtica, català, anglès, fotografia digital, photoshop, etc.
Lleure: Festes i celebracions, excursions, billar, jocs de taula, rummy, manualitats, taller de guitarra, taller de pintura, tècniques tèxtils, country i balls en línia, sevillanes, play back, coreografia musical, dansa del ventre, balls de saló i bingo.
Cultura: Conferències, visites culturals, taller de poesia, etc.
Altres serveis: Cafeteria, Wi-fi, perruqueria, esteticien, lectura premsa, biblioteca, etc.

L'associació de gent gran, jubilats i pensionistes de Tiana neix l'any 1978 i durant 20 anys té la seva seu social a El Casal, donant el servei de Centre de Dia.
L'any 1999 es va inaugurar el nou local situat al carrer Anselm Clavé, 20 continuant donant els serveis de Centre de Dia fins a la inauguració de la Residència Sant Cebrià, que van acollir aquestes persones.
La denominació actual per evitar confusions amb El Casal, és "LLAR DE PERSONES GRANS".
És una entitat sense ànim de lucre, subvencionada per l'Ajuntament de Tiana i gestionada per una Junta Directiva sotmesa a l'òrgan suprem de l'Assemblea General de tots els socis i sòcies.
L'objectiu de la LLAR és crear un espai de salut, formació, lleure i cultura, que facin atractiva la participació social, fomentant una actitud de vida activa a Persones Grans.

http://www.tiana.cat/coneix-tiana/guia-del-municipi/equipaments/llar-de… Capdevila, A. (2010). Entre la vinya i el comerç. Els origens de l'expansió econòmica del Maresme a l'època moderna. Documenta Universitària. Girona.