Aquest mural forma part del projecte d’art urbà impulsat per l’Ajuntament de Granollers sota la denominació Murs que parlen. Es va iniciar l’any 2006 amb el propòsit de millorar el paisatge urbà a partir de la intervenció artística. Consisteix en la promoció d’intervencions muralistes en parets mitgeres de la ciutat per artistes d’abast internacional. El projecte desenvolupa una intervenció artística de gran format per any, de tal manera que se’n pugui dissenyar un projecte educatiu i comunitari. Per tant, és una proposta en clau educativa, cultural i comunitària que inclou activitats de participació, debats, etc., i en la qual hi participen escoles, centres oberts i entitats veïnals.
Aquest mural en concret es va inaugurar el gener de 2015, després que l’espai entre cases del carrer de València fos renovat i rebés el nom de Jardins de can Guitart, en record de la fàbrica tèxtil d'Antoni Guitart i Guitart que, fins a la dècada de 1970, estava situada a la cruïlla dels actuals carrers de Ponent i València. Els jardins van incorporar, entre d'altres, una zona de jocs infantils, noves plantacions i mobiliari urbà, així com una tanca amb portes per regular l'ús de l'espai. Dins d'aquest àmbit hi ha el Centre Obert de Ponent, un equipament municipal on s'educa en el temps de lleure a infants i adolescents del barri.
El mural i la intervenció artística va ser dirigida i realitzada per l’artista granollerí Pau Farell. Va comptar amb la col·laboració dels infants del Centre Obert Ponent, l’Escola Ponent, el veïnat del barri i l’Associació de Veïns de Ponent. Es va fer mitjançant el procés participatiu anomenat “cercamans".