El treball de la pedra vinculat al dels forns de calç, ha estat una característica destacada de Cervelló, especialment a la serra de l'Ordal, gràcies a la seva estructura geològica.
Aquestes àrees contenen roques carbonatades i filons de guix, que han donat lloc a diverses pedreres, alguna de les quals encara es troba en actiu.
Un dels usos més importants de la pedra calcària extreta és la producció de calç, un material utilitzat en la construcció.
La calç s'obté "coent" la pedra calcària amb llenya en els anomenats forns de calç, que es construïen prop de les zones d'extracció. Cervelló compta amb nombrosos forns de calç històrics.
La indústria de la calç va experimentar un canvi significatiu a principis del segle XX amb l'aparició del ciment. La tècnica de la cocció de la pedra calcària és molt interessant i és important conservar-ne el testimoniatge històric present en el municipi. El guix és un altre producte relacionat amb l'explotació de la pedra calcària.
Aquesta pedra, similar a la calç en la seva formació, requereix menys temps de cocció i s'utilitzava antigament per cobrir els envans interiors.
Actualment, els productes tradicionals com la calç i el guix han estat reemplaçats pel ciment Portland, que es va començar a produir a principis dels anys seixanta i és el principal recurs geològic explotat a l'Ordal.