Ouada Casserres

  Berguedà
  Font dels Pagesos
  637

  Coordenades:

  42.01403
  1.8275
  402917
  4651999
  08049-206
  Patrimoni immaterial
  Manifestació festiva
  Contemporani
  XIX-XX
  Bo
  Inexistent
  Obert
  Científic
  Pública
  Jordi Montlló Bolart

  Es celebraria en l' indret de la Font dels Pagesos la setmana després de Pascua. Aquest acte estaria organitzat per la Coral Sant Bartomeu que per tal de recaptar diners la setmana abans passarien per les cases per cantar.
  Antigament es feia ball amb un acordió i la gent cantava. Anaven per les cases dient: "Què hi ha res pels camigeaires (caramellaires)". En els masos els donaven ous i amb aquests ous es feien truites amb un foc a terra i s'acompanyaven d'una cassolada d'alls tendres i cansalada. Quan la gent va començar a treballar a la fàbrica, els van començar a donar diners enlloc d'ous.

  El Grup cantaire Sant Bartomeu es va fundar l'any 1965 per cantar caramelles per iniciativa de mossèn Josep Casties. Al principi només hi havia homes, sota la direcció del Sr. Joan Riu Parera. Després es va convertir en una coral mixta i es va començar a fer el concert de Nadal i es participava de les diferents trobades d'agrupacions corals de la comarca.
  L'any 1980 es crea la coral infantil sota la direcció de Rosa Maria Malé, amb nens i nenes entre 6 i 14 anys.
  L'any 1982 organitzen la 1ª trobada de Caramelles de la Vila de Casserres. Es fa cada any.

  REIXACH, Modest , coord. (1989). Calendari de festes de Catalunya, Andorra i La Franja. Editorial Alta Fulla. Barcelona.