Necròpolis de l'església de Sant Cristòfol de la Rectoria Begues

  Baix Llobregat
  Carrer Alacant, 8
  399

  Coordenades:

  41.32904
  1.94394
  411626
  4575823
  08020-107
  Patrimoni immoble
  Jaciment arqueològic
  Medieval
  Romànic
  X-XI
  Regular
  Legal
  Text refós de la normativa urbanística del PGOU (desembre de 2007)
  Sí, IPAC nº 14292
  Restringit
  Altres
  Pública
  Oriol Vilanova

  Conjunt format per diverses estructures arqueològiques situades al subsòl de l'actual sagristia de l'església de Sant Cristòfol de la Rectoria i a la zona de l'absis de la mateixa. Actualment només són visibles, parcialment, les restes ubicades a la sagristia, les quals podrien
  ser atribuïdes a una fase altmedieval de l'església. Les estructures visibles corresponen, així, a un mur de l'església romànica, que conserva una finestra, a una tomba antropomorfa tallada per la fonamentació de l'esmentat mur, presumiblement corresponent a un ús funerari anterior a l'església; a un mur de menor entitat que s'entrega al mur romànic, i a diversos carreus, alguns d'ells treballats. A la zona de l'absis de l'església van aparèixer més tombes.

  Els resultats de la intervenció arqueològica que es portà a terme a l'església de Sant Cristòfor de la Rectoria resten inèdits a dia d'avui. Al text refós de la normativa urbanística del PGOU (desembre de 2007), apareix la rectoria Vella i el barri de la rectoria

  La intervenció arqueològica que va treure a la llum les estructures trobades a l'església de Sant Cristòfor de la Rectoria es va portar a terme durant l'any 2005, a propòsit de les obres que es van fer al temple amb motiu de la seva restauració, la qual va finalitzar l'any 2008.

  Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Arxiu Servei d'Arqueologia i Paleontologia.
  EDO BENAIGES, Manuel; VILLALVA IBÁÑEZ, Maria Joesfa (2005): "Memòria d'excavació arqueològica a l'església de Sant Cristòfor de Begues." Maig 2005. Arxiu del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya.