Monument dedicat a Ot, el Bruixot
Moià

  Moianès
  Casc Urbà - Parc Municipal
  Emplaçament
  Part sud del Parc Municipal.

  Coordenades:

  41.812
  2.09815
  425091
  4629296
  Número de fitxa
  08138 - 170
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1997
  Molist
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Simbòlic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
  Autor de la fitxa
  Cristina Casinos

  Escultura en bronze de pàtina verda fosca, d'aproximadament 1,25 m, que representa, figurativament, l'Ot el Bruixot de les tires humorístiques de l'autor J. LL. Martínez Picanyol, sobre quatre llibres de pedra artificial de color argilós-almagra. Els llibres tenen pèrdues a les arestes, sobretot el tercer comptant des de dalt.
  L'escultura està sobre una pastilla de formigó i una pedra que estan rodejats de travessers de via de tren. A la banda oest dels llibres es poden apreciar dos forats que podrien haver subjectat algun tipus de placa.

  Aquest personatge forma part de la memòria de molts catalans i sobretot de molts moianesos. El seu autor, Picanyol, va néixer a Moià i va haver de marxar a Barcelona on després d'un cert temps va fer famós a aquest Bruixot. Així, Picanyol va començar a dibuixar tires humorístiques i l'any 1971 col·laborava amb Cavall Fort fins als nostres dies. A banda d'en Ot, Picanyol va crear altres personatges, entre els quals els seus preferits són el pilot Boris i la petita Neus de la família Moixò.

  Domingo Díaz, E ( 2007); Moià, una vila, un poble, una il·lusió. Pàg. 122-123. Ajuntament de Moià. Ed. T&T. Moià.