Marededéu de Corbera
Castellar del Riu

  Berguedà
  Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, Palau Episcopal. 25280 SOLSONA

  Coordenades:

  42.11574
  1.81216
  401804
  4663310
  Número de fitxa
  08050 - 90
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Objecte
  Modern
  Barroc
  Segle
  XVII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal i física
  Accés
  Restringit
  Científic
  Titularitat
  Privada accessible
  Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, Palau Episcopal. 25280 SOLSONA
  Autoria de la fitxa
  Sara Simon Vilardaga

  Es tracta d'una imatge d'una marededéu de pedra i guix, amb policromia i daurat. Presenta unes mides màximes de 87 cm d'alçada, 42 cm d'amplada i 27 cm de profunditat. La imatge de la marededéu es mostra dempeus, sostenint l'Infant amb el braç esquerre i amb un objecte indeterminat a la mà dreta. D'aquest objecte tant sols és visivle una part que sembla respresentar un tros de drap, es creu que l'objecte podria correspondre a un ram de flors. La marededéu porta corona i un vestit amb escot i decorat amb elements de tipus floral, sobre du un mantell. L'Infant es presenta fent l'acció de beneir amb la mà dreta i amb una esfera a la mà esquerra (símbol de poder). Porta un vestit a manera de túnica daurada i amb flors de colors de la gamma dels vermells i verds. Ambdues figures mostren els cabells pentinats, més aviat voluptuosos, i amb força ondulacions en l'Infant.

  La peça té el número de registre 245 del fons del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.

  La marededéu es troba al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i consta que prové del Santuari de Corbera. Es correspont amb una peça de l'època barroca, en concret datada al segle XVII.

  -VV.AA. (2004). "Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Catàleg Segles XVI-XX", vol. 1. Bisbat de Solsona, Ajuntament de Solsona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.