Magatzem Devisa
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer del Comerç, 41

  Coordenades:

  41.34243
  1.70242
  391437
  4577583
  Número de fitxa
  08305-369
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Popular
  Modernisme
  Contemporani
  Segle
  XX
  Antoni Pons i Domínguez
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13305CF9717N
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Nau de planta rectangular amb la coberta a dues aigües i el carener perpendicular a la façana del carrer del Comerç. Façana caracteritzada pel coronament amb frontó circular amb el timpà sense decorar, i per la seva composició simètrica a partir de tres eixos verticals. L'eix central és el més ample i principal, encapçalat pel frontó i emmarcat per dues bandes verticals. Portal d'arc carpanell amb motllura llisa des de la meitat superior. Damunt de l'arc, hi ha un emmarcament esglaonat del que s'alcen dos pilars amb capitell que escapcen una gran obertura rectangular. Entre aquesta obertura i el frontó es dibuixa un arc cec tan ample com permet les bandes verticals que delimiten l'eix central.
  Els eixos laterals són més estrets i només tenen dues obertures rectangulars a diferent alçada.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.