Llegenda de l'Hostal de la Mort Rellinars

  Vallès Occidental
  Hostalets del Daví - Camí Ral
  638

  Coordenades:

  41.65201
  1.93463
  411289
  4611689
  08179 - 266
  Patrimoni immaterial
  Tradició oral
  Bo
  Publicada
  Inexistent
  Obert
  Científic
  Pública
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  La llegenda se situa als Hostalets de Daví, hostal situat al Camí Ral i conta que un dels hostalers es dedicava a robar als seus hostes i, fins i tot, si calia matava. Aquest sinistre personatge triava els hostes més acabalats. Un cop havia escollit la seva víctima li oferia una habitació, que ja tenia a punt, on al sostre, per sobre del llit hi havia col·locada una gran llosa, de tal manera que quan el viatger estava dormint, la llosa es precipitava damunt d'ell acabant amb la seva vida. No s'acabava tot aquí, sinó que de les seves víctimes en feia filets que donava de menjar a les següents. Sembla ser que tot es va descobrir quan un home que es donava per segur que havia fet nit a l'hostal no va continuar amb el seu viatge.

  L'abandonament dels Hostalets del Daví s'hauria produït en el transcurs de la segona meitat del segle XIX, a favor de les noves rutes per carretera i ferrocarril que s'havien obert entre Barcelona i Manresa. Després del seu tancament l'edifici va servir com a amagatall però també com a refugi de pastors i carboners.
  Ricard Gomis, membre del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet va recollir la informació oral en les seves converses amb els avis de Rellinars que Antoni Ferrando i Roig va recopilar en el seu llibre sobre les Sendes dels Bandolers.

  FERRANDO i ROIG, Antoni (2002). Les Sendes dels Bandolers (Sant Llorenç del Munt- Serra de l'Obac). Publicacions de l'Abadia de Montserrat.