La Caseta de Vilacendra
Moià

  Moianès
  A 1 km de Moià. A pocs metres vers ponent del carrer Antoni Gaudi.
  Emplaçament
  Entre el Sot d' Aluies i la Ctra. de Manresa.

  Coordenades:

  41.80808
  2.08435
  423940
  4628873
  Número de fitxa
  08138 - 77
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 08137A007000500000IY
  Autor de la fitxa
  Cristina Casinos

  Masia de planta quadrada de dos pisos i teulada a dues vessants amb ràfec de tres filades mixtes (rajola, teula, rajola) totalment reformada. A les façanes nord i sud hi ha dos coberts amb teulada a dues vessants sense ràfec. El que està situat al nord és de factura de maó, el de la façana sud està fet amb pedra gres i és d'estil porxo obert.
  Sembla, per documentació fotogràfica antiga, que l'estructura que s'observa avui en dia ha conservat bastant l'antiga: dos pisos, dues de les portes de la façana sud, planta quadrada i com a mínim un cobert. Annexat a l'antic mas hi havia la pallissa que avui és una galeria porxada amb cinc arcs de mig punt i columnes esveltes en maó. L'entrada moderna està situada al sud, com l'antiga i en l'estructura interior s'observen encara els forats de les bigues que aguantaven el segon pis. L'única part original que queda és part de la paret de maçoneria i dues bigues de fusta d'una porta que es troba a sota de la galeria de llevant. Les teules de l'edifici principal i les dels coberts semblen reaprofitades del mas antic.
  A uns metres en direcció a ponent del cobert situat al sud, hi ha un pou d'estructura semicircular i teulada d'obra també nova que ja constava en la documentació antiga.

  De l'edifici antic en resten pocs testimonis com ara els forats de les bigues antigues del primer pis.

  Ubals i Picanyol, D (2001); " Les Masies de Moià ". Pàg. 53. Moià.