La Candelera
Perafita

  Osona
  Nucli urbà de Perafita. Perafita

  Coordenades:

  42.04223
  2.10683
  426078
  4654851
  Número de fitxa
  08160-92
  Patrimoni immaterial
  Tipologia
  Manifestació festiva
  Contemporani
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Obert
  Lúdic
  Titularitat
  Pública
  Autoria de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  La festa de la Candelera a Perafita es celebra el primer cap de setmana de febrer, en honor a la Verge Candelera (dia 2 de febrer) i a Sant Antoni (17 de febrer), i correspon a la festa Major d'hivern de Perafita. Les activitats més populars giren al voltant de la missa, solemne, la benedicció (a la capelleta de Sant Antoni) de les banderes que desfilaran a la cercavila, el Passant pels carrers del poble on hi participen cavalls, mules, rucs, ponis i carruatges, cap-grossos de Perafita, les sardanes al migdia i les curses de cavalls i rucs al camí de can carbó que es celebren el diumenge a la tarda i que han esdevingut tradició del poble.
  Recentment s'ha incorporat a la festa de la Candelera la fira del Cavall del Lluçanès que incorpora una passejada amb cavall pels entorns del poble i una mostra d'empreses hípiques i de serveis relacionats amb el món dels cavalls.
  Així mateix hi ha un seguit d'activitats que acompanyen el cap de setmana proper a la festa de la Candelera que varien cada any en funció de la seva programació: ball, teatre, concerts, esmorzars populars, activitats lúdiques i infantils, partits de futbol, campionat de botifarra, exposicions, etc.

  AADD (2006). La Candelera de Perafita. Ajuntament de Perafita