La primera edició de l'Homenatge a la Vellesa de Sant Hipòlit es va celebrar el dia 23 de juliol de l'any 1950 i fou creada i organitzada pel Cor La Veu de Voltregà. De fet, el fundador de la festa fou en Joan Torrentó i Puy, el pare del qual sempre duia l'estendard del cor. Un dia, el seu fill el va substituïr i d'aquí va sorgir la idea de crear una festa per homenatjar a la gent gran.
Antigament, els actes començaven el dissabte anterior amb un repic de campanes i un concert particular a casa dels homenatjats més grans, on el cor cantava l'Himne als Vells. L'endemà s'iniciava amb una missa de comunió general pels avis i un cercavila amb les orquestres Els Angelets i La Principal de Voltregà. Els avis amb el seus padrins es reunien a la plaça de Vila i, juntament amb les orquestres i l'estendard del cor, anaven en comitiva fins a l'església parroquial on feia un ofici solemne. Posteriorment, a la plaça de la Vila, es feia l'acte d'homenatge pròpiament dit: entrega de rams de flors a les padrines, parlaments i lectures poètiques. Finalment el dinar d'honor, que també s'havia celebrat a La Catòlica. Als jardins de la Llar dels Jubilats també s'hi havien celebrat espectacles còmics, musicals, vetllades literàries i balls a la tarda. També s'havia donat un val als avis homenatjats per a les pastisseries del poble, amb el que se'ls obsequiava amb un braç de gitano i una ampolla de cava.
En origen, els padrins d'honor eren la gent benestant del poble. Podien ser matrimonis, parelles sentimentals o no. Cada padrí portava dos padrinets, un nen i una nena, o sigui que hi havia quatre padrinets per parella. Era tradició que les padrines anessin ataviades amb una mantellina blanca.
També hi havia la tradició d'enramar les portes de les cases amb rams de boixos, flors de paper i fulles d'arbres, i els balcons es decoraven amb dalmassos festius.
En la celebració del seu 50è aniversari, diverses agrupacions corals de Catalunya van participar a la jornada festiva. En aquella ocasió es va entregar una placa commemorativa a en Joan Torrentó, fundador de l'homenatge. L'any 2019 es van celebrar els 70 anys de la festa.
El Cor La Veu de Voltregà va cedir els programes d'actes de diverses edicions de la festa al fons de la biblioteca Marquès de Remisa.