Font del Revolt
El Papiol

  Baix Llobregat
  Avinguda de la Generalitat de Catalunya, 126
  65

  Coordenades:

  41.43692
  2.0034
  416740
  4587740
  Número de fitxa
  08158 - 154
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Regular
  En restauració
  Protecció
  Legal
  BPU. G19- Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
  Accés
  Fàcil
  Lúdic
  Titularitat
  Pública
  Agència Catalana de l'Aigua, Carrer de Provença, 204, 08036 Barcelona
  Autor de la fitxa
  Juana Maria Huélamo Gabaldón

  Font que genera al seu voltant, un espai de descans i lliure en un revolt de la pujada al poble des de l'estació del ferrocarril. La font, que s'alimenta d'aigua de la xarxa municipal d'aigua potable, és una construcció de forma piramidal, que es troba al peu del mur de contenció del terrassament superior. El mur que allotja la font, és de pedres sense desbastar. La pica està feta dels mateixos materials i disposició, i al centre en un espai de maçoneria en forma d'arc de mig punt, s'obre l'aixeta de bronze (actualment no raja). Al voltant hi ha un jardí amb de pins, olivera, plàtans, iuques, baladres, romaní, espígol, etc. I bancs i taules per a pícnic. Una pedra escassament desbastada serveix de senyalització: "Font del Revolt".

  Actualment és un espai molt poc cuidat, al costat del qual transita la gent que puja a peu al poble des de l'estació del ferrocarril.

  L'any 1889 s'inaugurà el camí veinal d'un kilómetre i 600 metres que porta des de l'estació al lloc més alt del poble, vorejant el turò de Pontgrau en la seva part occidental (Martí Albanell, 1926:36).
  Aquesta font, quan no hi havia tans vehicles, era lloc d'aturada quan es pujava al poble des de l'estació, sobretot els dies calurosos d'estiu.
  Abans de 1936, el lloc on està enclavada la font, es coneixia com el revolt de l'olivera.

  Martí Albanell, Ms. F. (1926) Notes històriques del Papiol. Barcelona: Arts Gràfiques de Rigol i Cia.