Font de Pixabous Casserres

  Berguedà
  Clot del Doso - al costat del camí de Viladomiu
  Accés des del camí que passa pel Tossal de l'Irene en direcció a Cal Bonhome.
  558

  Coordenades:

  42.00151
  1.87503
  406834
  4650556
  08049-284
  Patrimoni natural
  Zona d'interès
  Bo
  Inexistent
  Difícil
  Social
  Privada
  08048A00700039
  Jordi Montlló Bolart

  Font ubicada en un marge orientat al nord, a la qual s'hi accedeix des del camí que passa pel Tossal de l'Irene en direcció a Cal Bonhome i un cop passada la casa, a mà esquerra hi ha una gran codina. Cal agafar el camí de terra que va baixant cap al Clot del Doso i canviar de direcció en trobar el primer trencall a mà dreta, que ens hi conduirà de ple a uns tres cents metres.
  L'espai on hi ha la surgència queda configurat en una zona ombrívola d'arços. L'aigua raja a través d'un broc de ferro collat en un costat del frontis fet de pedra irregular del qual surt un tros de tub de mànega de color negre d'uns vint centímetres de llargària. Al costat, hi ha un pal de fusta clavat entre les pedres amb gots de plàstic per abastir d'aigua al visitant. L'aigua cau en una mena de pica feta grosso modo amb pedres irregulars i s'escorre avall per una canal cavada directament al terra.

  Tot i que la paret està humida, en el moment de la visita no rajava.

  Font coneguda pels caçadors i per la gent que anava a treballar a la colònia de Viladomiu Nou des de Casserres, que hi passaven pel costat. Estava plena de vegetació i una colla d'excursionistes de Viladomiu Nou l'any 2009 la van netejar, condicionar i retolar amb el nom de la font. Des de llavors en fan el manteniment.