Font de l'horta del Puig
Sant Feliu Sasserra

  Bages
  Sector central del terme municipal
  Emplaçament
  A 1350 metres per pista forestal de la carretera B-431, punt quilomètric 64'6

  Coordenades:

  41.95035
  2.00597
  417612
  4644741
  Número de fitxa
  08212 - 84
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Popular
  Estat de conservació
  Regular
  La font no raja perquè l'aigua que hauria de brollar per l'aixeta es filtra per tota la roca en la que està assentada la font.
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 006A00072
  Autoria de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  La font de l'horta del Puig està situada en un punt mig de la vall de font de Pedra, entre el serrat dels Bous i el serrat del molí de Badia, a l'est de Fontermona. L'accés a la font es fa a través de la pista forestal que comunica el pla d'Argilers amb el nucli de Sant Feliu Sasserra passant per Puig Sobirà, en un punt on la pista transcorre paral·lela al torrent de la font de Pedra. La font es troba al marge esquerra d'aquest torrent, enclavada en una paret de roca natural que avança de forma paral·lela a tocar d'aquest torrent. D'un punt a mitja alçada de la paret de roca, en sobresurt l'aixeta, recoberta al seu voltant per molsa. Probablement, al darrera o al capdamunt de l'aixeta hi ha un dipòsit que actualment es troba en mal estat de conservació ja que l'aigua es filtra pel voltant impossibilitant que ragi per l'aixeta.

  La font de l'horta del Puig s'utilitzava per a regar l'horta de Fontermona, ubicada al sud-oest de la font i al sud-est de Fontermona.