Font de les Arenes
Perafita

  Osona
  Sector sud del terme municipal
  Emplaçament
  A 1150 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 7'950.

  Coordenades:

  42.02161
  2.1049
  425895
  4652563
  Número de fitxa
  08160 - 108
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 008A00006
  Autoria de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  La font de les Arenes està situada a tocar del rec de la Roca Llisa, al sud del molí de Busquets i pràcticament a l'extrem sud del terme municipal.
  S'accedeix a la font a través de la pista forestal que condueix a la masia de Mascarella des de la carretera BP-4653. Seguint aquesta pista s'arriba a creuar el rec en una zona on el bosc s'obre formant una clariana on es troba un dipòsit d'aigua. Des d'aquest punt s'ha de seguir el rec en direcció nord, creuant primer un camp, fins arribar a una zona de bosc per on transcorre un petit corriol. Seguint aquest corriol, paral·lel al rec pel costat oest, s'arriba a la font, ubicada a escassos metres del rec.
  La font està formada per un dipòsit rectangular d'obra completament arrebossat i cobert parcialment de molsa. De l'extrem superior dret del dipòsit en sobresurt un brollador plàstic i adossat a la dreta hi ha un petit dipòsit sense coberta que també conté un brollador plàstic, en aquest cas taponat amb una branca. La font queda ubicada en un racó ombrívol sota un bosc de pins, amb sotabosc de boixos i arços i a tocar del rec.

  Antigament la font brollava directament fins que es va construïr el dipòsit que hi ha actualment per així poder bombar l'aigua.