Fons fotogràfic de l'SPAL
Moià

  Moianès
  Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL)
  Emplaçament
  Edifici del Rellotge.

  Coordenades:

  41.81167
  2.09535
  424858
  4629262
  Número de fitxa
  08138 - 203
  Patrimoni documental
  Tipologia
  Fons d'imatges
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Obert
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Diputació de Barcelona - c. Compte d'Urgell núm. 187, planta baixa. Barcelona
  Autor de la fitxa
  Cristina Casinos

  Es tracta d'unes dues-centes fotografies i de clixés de béns, majoritàriament immobles: esglésies, ermites i edificis de la vila de Moià de finals de s. XIX i del s. XX, tot i que també es troben elements arquitectònics com ara detalls de finestres o de façanes.
  Són fotografies en blanc i negre en les quals es poden observar edificis que van ser destruïts durant la Guerra Civil. És un important fons documental del material immoble.

  Totes les fotografies i clixés tenen una numeració donada per l' SPAL.

  Moltes de les fotografies que formen part d'aquest fons van ser realitzades en els anys 30 i 50, després de la Guerra Civil, permetent observar les conseqüències de la guerra i de la postguerra en el patrimoni immoble d'una vila. Aquestes fotografies es van catalogar pel Servei de Catalogació de Monuments de la Diputació i també surt esmentat en algun document manuscrit que acompanya les fotos, l'Institut d'Estudis Catalans.

  Diputació de Barcelona; Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. Barcelona.
  González, A; Jaen, G; Bastardes, A (1982); La restauració ara i aquí. Memòria 1981-82. Actuació del Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona. pàg. 43-46. Barcelona.