Fons Charlie Rivel Cubelles

Garraf
Arxiu Municipal de Cubelles (c. Joan XXIII, 30)
11

Coordenades:

41.20872
1.6707
388556
4562779
08074-73
Patrimoni documental
Fons documental
Contemporani
XX
1920-83
Bo
Inexistent
Fàcil
Cultural
Pública
Ajuntament de Cubelles
Núria Jané Orpí

El fons del pallasso Charlie Rivel permet estudiar la vida de l'artista, la seva família i el context històric en el que va viure i amb el que es va relacionar. Les sèries han arribat de manera molt íntegre i en bon estat de conservació, i el fons contempla aspectes tant de la vida professional com de l'home que hi havia darrere d'ella. Destaquen especialment la sèrie de programes d'actuacions i la de retalls de premsa. Aplega la documentació fotogràfica de diversos autors. Les corresponents a actuacions tenen indicació de l'autor i, en ocasions, la datació. Respecte les fotografies familiars, s'ordenen en àlbums i es tracta de fotografies més petites. La major part de la documentació està en diversos idiomes estrangers d'àmbit europeu, en especial pel que fa als retalls de premsa. Tenim documentació en els idiomes següents: català, castellà, eusquera, alemany, francès, txec, anglès, suec, portuguès, llatí, danès, noruec, finès, neerlandès, hongarès, italià, romanès i xinès.
El fons consta de 3 capses DIN-A3 (1,2 metres lineals) de papers; 24 capses mida foli prolongat (2,64 metres lineals), amb un total de 1973 fotografies, positius, paper, cartró ploma; 6 capses de trasllat (3,6 metres lineals) amb teixit, plàstic, ferro, ceràmica, metall, vidre, paper, fusta, cordes musicals i 4 vestits; 40 quadres numerats amb paper, fusta, vidre, ceràmica, ocupant 1 metre lineal; 53 cartells i dibuixos de gran format, paper, ubicats a la planera amb 2 prestatges. En total 8,44 metres lineals i dos prestatges de la planera.
A l'Exposició permanent del pallasso Charlie Rivel s'hi exposa els següents materials procedents del fons: 14 elements de vestuari; 69 objectes; 2 àlbums de premsa; 24 quadres, fotos, cartells emmarcats.

Es tracta d'una donació del fons per part de la Sra. Margarita Camas, vídua de Charlie Rivel, a l'Ajuntament de Cubelles, realitzada el 24 de juliol de 1990.