Podria tractar-se d'un element de la fitació de Pere Font i Galonero (1761), potser primer dels membres de la família Font que van ser propietaris de can Castany.
Pere Font havia estat perxer i ciutadà de Barcelona. Juntament amb en Climent Pi, van ser els patrocinadors de les pintures barroques que encara es poden contemplar a l'interior de l'antiga església de Sant Esteve de Cervelló, a tocar del seu mas. (Llurba, 2021: 69).
La casa de can Castany es considerava una de les propietats més potents econòmicament de Cervelló. A més de l'agricultura, els seus amos s'havien dedicat a la ramaderia i a l'explotació de pedreres que arrendaven. (Llurba, 2021: 69). És també una de les masies més significatives de Cervelló, ja que forma part del conjunt de masies ubicades a prop del castell i la primitiva església, avui dedicada a Santa Maria de Cervelló.
La construcció de la casa es data aproximadament entre finals del segle XIV i inicis del XV, amb les primeres referències documentades el 29 d'agost de 1646, on es menciona Francesc Castany i el seu fill Pau. (Llurba, 2021: 67).