Festa Major de Sant Cristòfol Casserres

  Berguedà
  El Guixaró
  Accés des de la Ctra. C-16
  423

  Coordenades:

  41.99663
  1.88667
  407791
  4650002
  08049-175
  Patrimoni immaterial
  Manifestació festiva
  Contemporani
  XX
  Bo
  Inexistent
  Obert
  Social
  Pública
  Jordi Montlló Bolart

  La Festa Major del Guixaró es celebra per la diada de Sant Cristòfol, que és el 10 de juliol, però es concentren els actes durant el cap de setmana de juliol.
  Les activitats organitzades actualment per l'Associació de Veïns i Amics del Guixaró, es centren en un sopar comunitari amb ball durant el vespre del dissabte. L'endemà es fa l'Ofici religiós i en acabar es beneeixen les medalles de Sant Cristòfol. També es fan jocs infantils, gimcanes i s'aprofita per fer una exposició de caràcter històric o artístic relacionat amb la colònia.

  La Festa Major es celebra per Sant Cristòfol des de fa 40 anys. Abans es feia per Pasqua i l'organitzava una Comissió de festes pagada íntegrament per l'amo de la colònia. Aquest els va proposar un dia que escollissin entre que els pagués la Festa Major o els construís una piscina. Van escollir la piscina, però veient el resultat final se'n van penedir força.
  En èpoques de més moviment a la colònia, s'havien fet ballades de sardanes, cantades de caramelles (segurament quan la festa era per Pasqua) i partits de futbol.

  SOLER i RIBA, Ramon (1993) El Guixaró 1890-1989. La Pobla de Lillet.