La capella de Sant Miquel són les úniques restes que es conserven del castell de Veciana, a tocar de l'antiga casa consistorial. Es tracta d'una església d'una única nau capçada a llevant per un absis semicircular. Queden les restes de tres murs i la meitat de l'absis on encara s'observa la presència d'una finestra de doble esqueixada i d'arc de mig punt.
Les excavacions arqueològiques realitzades han permès documentar diverses fases constructives i reformes. Una primera ocupació, anterior a la construcció de l'església es documenta a partir de la troballa de dues sitges excavades en el terreny natural. Una segona fase és la construcció de les parets perimetrals nord i sud de la capçalera, mitjançant trinxeres de fonamentació. Una primera remodelació afectà la superfície de l'absis i elevà el nivell de l'aula, substituint el paviment antic per un altre de terra batuda i es destina l'extrem nord-oest a pila baptismal. En una quarta fase es torna a refer el paviment a l'aula, format de pedres verticals i argamassa, i també es modifica l'accés al presbiteri.
En la cinquena fase es construeix l'actual paret perimetral oest i es substitueix la volta original per una de nova i es refà el paviment.
Finalment es torna a refer la pavimentació de la nau i el presbiteri.