Església de Crist Salvador
Martorell

  Baix Llobregat
  C. Lluís Requesens, s/n

  Coordenades:

  41.47347
  1.91853
  409700
  4591883
  Número de fitxa
  08114-143
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Racionalisme
  Segle
  XX
  Any
  1988
  Isidre Poudevida
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Religiós
  Titularitat
  Privada
  Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. C. d'Armenteres, 35. 08980 Sant Feliu de Llobregat
  Autor de la fitxa
  Dídac Pàmies Gual. SPAL

  Edifici religiós format per dos cossos, un de planta baixa i un altre de dues plantes. El primer destinat a la litúrgia, és de nau única i té vidrieres a la façana i una coberta formada per plans inclinats que formen petites cobertes a dues aigües. L'altre cos destinat a usos administratius, és de planta rectangular amb façanes amb finestres rectangulars i la coberta plana.

  La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa A1 32 BPU-03.EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Martorell, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

  L'església del Crist Salvador es va aixecar l'any 1988 per donar servei a la població dels barris més moderns de Martorell. El 21 de Juny de 2009 l'església de Crist Salvador es va convertir en Parròquia, el bisbe de Sant Feliu del Llobregat, Agustí Cortés, va celebrar l'eucaristia, per tal d'inaugurar el temple com a nova parròquia oficial dels barris martorellencs de Buenosaires, Camí Fondo, les Bòbiles, Torrent de Llops i Can Cases.

  PÉREZ FARRIOLS, J., ET ALII. Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals i disposicions de protecció per al POUM de Martorell. Ajuntament de Martorell i Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. 2014.