Els Pinyers Casserres

  Berguedà
  Al sud-est del terme municipal, a prop del Guixaró
  Accés des de l'antiga C-16, arranjat de 4 m. d'ample amb grava, després de passar pel Rectoret.
  502

  Coordenades:

  41.99513
  1.88416
  407581
  4649838
  08049-141
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  Popular
  XVIII
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  08048A00700036
  Jordi Montlló Bolart

  Masia formada per dos cossos. El cos principal és de planta rectangular i consta de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. Pel que fa a la façana de ponent, se li va afegir un altre cos, també de planta rectangular, que s'integra en el cos principal i sobresurt per la façana posterior. En aquest sector, la coberta només té un vessant. Els paraments són de maçoneria rejuntats amb morter. Les obertures combinen els ampits i brancals de pedra amb llindes de rajols, a excepció de la porta d'entrada de llinda recta de fusta. Les bigues de la primera planta són de fusta i les de la coberta, de formigó.

  Antigament, en aquest indret hi havia una edificació coneguda com a Barraca de Lladres, que l'amo de la Casa Gran va fer ensorrar per construir-hi una caseta. El nom de Pinyers és degut a que hi havia una gran baga de pins pinyers, que es trobava des de les rodalies de la casa fins a la font de Pixabous.
  La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Fuente de Pines".
  Es va reconstruir l'any 1994 després dels incendis que afectaren greument el municipi.

  AJUNTAMENT DE CASSERRES (2011). Pla Especial Urbanístic del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Casserres (Berguedà).