El Vinçà Casserres

  Berguedà
  Canudes - Al peu del Serrat dels tres Hereus
  accés des de la Ctra. BV-4132z, passat Canudes
  597

  Coordenades:

  42.0406
  1.85037
  404850
  4654923
  08049-151
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  Popular
  XVI-XVII
  Regular
  Necessita reformes de sanejament.
  Inexistent
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  08048A00200004
  Jordi Montlló Bolart

  Masoveria de planta quadrada que consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. A la façana de ponent se li va afegir un volum de planta baixa i pis. Els paraments són de maçoneria, pedra vista rejuntada en part amb morter.
  La façana principal té diverses obertures fetes en diferents moments i sense cap mena de simetria. La porta d'accés és de llinda recta, de fusta, i ha estat empetitida. A la planta baixa destaca una petita obertura amb l'ampit, la llinda i els brancals de pedra; igual que una finestra de la primera planta. Tres finestres més tenen la llinda de fusta i una gran obertura central a la segona planta amb una arcada de mig punt feta de rajols i balconada. A la façana septentrional hi ha una altra entrada a la que s'hi accedeix per una escala feta de pedra.
  Adossats a la façana occidental hi ha dos porxos, un dels quals emprat com a magatzem i l'altre com a llenyer. Ambdós són amb coberta de teula àrab a una aigua, parets de pedra i bigues de fusta.

  Adossada a la façana de llevant hi ha una bassa de planta trapezoïdal, amb 4 esglaons fets de maó per baixa-hi. Està plena de bardisses.

  Les darreres reformes es van fer l'any 1994.

  AJUNTAMENT DE CASSERRES (2011). Pla Especial Urbanístic del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Casserres (Berguedà).