Crist del Mujal
Cabrils

  Maresme
  Camí del Mig / Camí de la Mina

  Coordenades:

  41.51638
  2.39185
  449255
  4596261
  Número de fitxa
  08030 - 114
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Modern
  Segle
  XVIII
  Any
  1788
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Religiós
  Titularitat
  Pública
  Mancomunat amb Cabrera, Vilassar de Mar i Cabrils
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Capelleta dedicada al Sant Crist ubicada en el camí del mig en el límit dels termes municipals de Vilassar de Mar, Cabrera i Cabrils. Planta quadrada amb la coberta a quatre vessants; amb els tremujals de rajoles de color blau i blanc fent ziga-zagues. Coronament amb una creu de ferro. Porta de reixa de ferro i vidre. Paret d'obra arrebossada i pintada de blanc.
  L'entorn s'ha condicionat amb el sòl de pissarra, un fanal i un banc de pedra al costat.

  S'han trobat documents de l'any 1777 que parlen d'una creu en aquest mateix lloc. L'oratori estava mig abandonat i davant els plans d'urbanització de l'entorn, una sèrie de veïns de Vilassar de Mar van endegar una campanya per a la rehabilitació d'aquesta capella i la fer extensiva als ajuntaments de Cabrils i Cabrera. Es tracta d'una cruïlla de camins que afecta per igual les tres poblacions.
  S'hi vol institucionalitzar un aplec anual el següent dissabte després del 3 de maig; però de moment no ha arrelat prou.
  Finalment, el 8 de maig de 2005 es va inaugurar la remodelació del Crist del Mujal amb una festa en la que van participar les autoritats civils i eclesiàstiques dels tres pobles; amb una xocolatada la participació dels bastoners de St. Quintí de Mediona.
  Com a informació complementària dir que Mujal ve de mujada. És a dir, parcel·la de terra que poden llaurar un parell de bous en una jornada.