La Colla Talp, el grup d’aficionats que va fer recerca arqueològica a partir dels anys 50 i al llarg dels 60s i 70s, va intervenir en aproximadament 70 jaciments. D’aquests, 30 van ser més intensament treballats o tenien uns conjunts de cultura material de més qualitat o quantitat, i són els que formen el fons del museu actual. Tot i que l'actual museu s’hi va instal·lar l'any 1988, no es va inaugurar fins 1992, amb la col·lecció que veie actualment. Va ser llavors quan la col·lecció arqueològica que havia guardat el Sr. Martí Garriga va passar a ser de titularitat pública.
Des de llavors la col·lecció s'ha anat ampliar amb altres continguts (fòssils dels Cingles de Bertí, quadres de la “Galeria de feliuans il·lustres”, l'arxiu de pel·lícules fotogràfiques antigues, la col·lecció etnològica dedicada als estris de ramaderia catalana, l'arxiu documental, objectes d'història moderna, sobre l'estiueig, el modernisme o Antoni Gaudí, entre d'altres).
Pel que fa al fons arqueològic, aquest és molt ampli i conté restes que es poden situar entre el Paleolític superior (fa 16.000 anys) fins època moderna. De les col·leccions locals destaquen les d’època ibèrica del Serrat de la Galaieta o d'altres restes de jaciments que avui en dia no estan ben localitzats però es creu que es troben dins el terme de Sant Feliu, com el Cau del Collet o l’Abric d’en Fitó entre d’altres.