Codinacs
Moià

  Moianès
  Al Nord de Moià, a 5, 5 Km de la vila.
  Emplaçament
  Després de la urbanització de Montví de Baix segon trencant a mà esquerra, camí sense asfaltar.

  Coordenades:

  41.8467
  2.093
  424704
  4633153
  Número de fitxa
  08138 - 81
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Barroc
  Modern
  Gòtic
  Estat de conservació
  Dolent
  Caldria netejar l'entorn i edifici i sobretot consolidar les estructures, murs, llindes i inscripcions.
  Protecció
  Legal
  BCIL núm. Catàleg 827-I. 1985
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Agropecuària de Moyà S A
  Autor de la fitxa
  Cristina Casinos

  Masia de planta rectangular amb teulada moderna a dues vessants. A la façana d'accés (sud) hi ha restes d'una porxada que podria haver estat la cort, hi ha restes de frontisses de porta, vuit finestres petites i un balcó amb barana de ferro forjat sobre la porta d'ingrés a l'habitatge. A la façana est hi ha una porta sense balcó amb arc apuntat d'estil gòtic. La façana nord està bastant coberta per esbarzers però es pot observar una finestra tapiada amb motllures gòtiques. En aquesta façana hi ha un annex construït amb maons i ciment en el que sembla haver estat utilitzat com a coniller. Davant es pot observar un llorer centenari.
  No s'observa cap inscripció a cap llinda excepte la que es troba a la façana sud, tocant a la teulada al costat dret, feta a mà en la que diu: " 13-03-51 ", està situada en un afegit de ciment i molt possiblement es tracta de la data en la que va arribar la llum a la masia ja que es troba a sota del cablejat.
  Annexades a l'est de l'antic habitatge hi ha dues construccions amb retocs moderns fetes de ciment, una d'elles el paller, avui abandonat.

  Des de 1992 es troba abandonada ja que els seus últims masovers van anar a viure al poble.
  s. XVII.

  Hernández i Herrero, G (2008); Resposta de petició R/N: 421K 102 GH/tt. Direcció General de Patrimoni Cultural. Servei d'Arqueologia i Paleontologia. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  Ubals i Picanyol, D (2001); " Les Masies de Moià ". Pàg. 63. Moià .