Aquesta coca, batejada amb aquest nom en honor a mossèn Cinto Verdaguer (fill il·lustre de Folgueroles), s'elabora al forn Sant Jordi de la mateixa població i és famosa arreu de Catalunya. Els seus orígens es remunten al pare de l'actual propietari, el sr. Josep Puigseslloses, forner de professió. Des de petit va aprendre a fer aquesta coca amb la tècnica del ventat a mà. Aquesta tècnica consisteix en anar incorporant aigua a la massa lentament, mentre es va tirant enlaire amb les dues mans. D'aquesta manera, la massa incorpora aire a l'interior formant unes bombolles anomenades "ulls", que són les responsables de la textura cruixent i lleugera de la coca un cop cuita. Tot i que aquesta tècnica era molt freqüent a l'interior de Catalunya, va anar desapareixent dels obradors perquè resultava molt carregosa.
La coca va obtenir el 2n premi al millor pa artesà de Catalunya l'any 2000 i el 1er premi com a pa amb millor sabor l'any 2005. L'actual propietari del forn, el sr. Xavier Puigseslloses, és mestre artesà forner i ha estat assessor tècnic de vàries escoles d’hostaleria i de la Universitat de Vic. La varietat de blat utilitzada per elaborar aquesta coca, la xeixa vella vigatana, es conreada pels actuals responsables del forn en una finca de la seva propietat.